Volkswagen ID Xtreme – en tuffare variant av populära VW ID4

Tyska Volkswagen har under senaste tiden rejält kommit in i elbilsmarknaden. Särskilt i Sverige är modellerna ID3, ID4 och ID5 rätt populära val. Nu presenterar Volkswagen en ny variant (offroad koncept) av populära ID4 i ”XTREME” variant, Volkswagen ID Xtreme.

Elektrifiering
8. Oct 2022
488 visning
Volkswagen ID Xtreme – en tuffare variant av populära VW ID4

ID Xtreme är baserad på den prestandaförbättrade ID4 GTX och kommer vara den mest kraftfulla elbilsmodellen hittills enligt Volkswagen.

Med fyrhjulsdrift och en kraftig motoreffekt på 285 kW och 387 hk (jämfört med 220kW på ID4 GTX) så visar man på den prestandapotential och mångsidighet hos den modulära elektriska plattformen som VW har tagit fram.

 

Rallychassi

ID Xtreme är tänkt att klara tuffare terrängkörning och bygger därför på ett upphöjt rallychassi, 18 tums offroad fälgar, 50mm bredare skärmar och modifierade stötfångare både fram och bak.

Ett lanseringsdatum har inte ännu släppts men man får hoppas att det inom en snar framtid blir verkligt med en sådan modell. Volkswagen visar ständigt på nyutveckling av elbilar och är en relevant spelare i marknaden. Om man nu verkligen behöver en elbil i offroad utförande kan diskuteras, men garanterat finns det många intresserade då ID Xtreme verkligen står ut bland andra märken.

Kommentarer

Inga kommentarer har lagts till på det här inlägget

Lägg till en ny kommentar

Du måste vara inloggad för att lägga till en ny kommentar. Logga in
Kategorier
Nytt
Elektrifiering
Sen kommenterade