Vad är nytt med 2021 Mini?

Mini-kombi och cabriolet fick betydande uppdateringar för 2021. Ny stil, extra utrustning och några knäppa nya alternativ väntar.

Nyheter
31. Jan 2021
512 visning
Vad är nytt med 2021 Mini?

Det är rättvist att säga att BMW har gjort en enorm framgång med sitt förvärv av Mini. I över två decennier har den återfödda ikonen befolkat gator överallt och levererat med karaktäristisk design och skarp hantering. 2021-bilen har fått en omfattande serie uppdateringar för att hålla saker fräscha.

 

Från nyfiken färg till den kontroversiella grillen, här är vår guide till nya Mini.

 

 

Design

 

Nya BMW Mini 2021

 

 

Mini halvkombi - tre och fem-dörrars modeller - Elektriska och cabriolet få ett nytt utseende för 2021. Det kommer att bli en helt ny Mini inom de närmaste åren, sp det ändrar detta bilens design hjälper håller saker ser modern. Dessa visuella förändringar är dock betydande.

 

Förmodligen det mest slående tillägget till denna bil är en ny förstorad sexkantig galler. Det blir nu den avgörande funktionen hos Mini och dominerar frontdesignen. Den gapande munnen omsluter en kroppsfärgad stötfångare och bokas av ett par vertikala intag.

 

Mycket av kromarbetet har ersatts med blanka svarta ytor för mer dramatiska kontraster, medan plastbeklädnad också har justerats längs bilens längd. Andra små förändringar inkluderar lysdioder för indikator och en modifierad design på huset.

 

Baksidan på denna nya Mini förblir i stort sett densamma som tidigare med de distinkta bakljusen från Union Flag som drar mycket uppmärksamhet. En fyrkantig hållning för alla modeller och en central avgasutgång för Cooper S Minis är jämn för banan, men en ny kontrasterande insats som sträcker sig bredvid denna bil syftar till att främja ett sportigt utseende.

 

 

Under motorhuven

 

Nya BMW Mini 2021

 

 

Det finns faktiskt inga nyheter här eftersom det befintliga sortimentet av motorer överförs på alla modeller. Ingångsminis fortsätter med sina tre-cylindriga 1,5-litersenheter, och sportigare Coopers får en apeppy version på 134 hk av samma motor. En välbekant 2,0-liters turboladdad bensinmotor med ökande styrka servar Cooper S och John Cooper Works-modellerna.

 

Det finns inga dieselmotorer tillgängliga på dessa Minis.

 

Mini Electric-designen har uppdaterats med resten av denna sortiment, och precis som sina syskon fortsätter den med sin befintliga drivlina. Det betyder en 181 hk elmotor som drivs av ett 28,9kWh litiumjonbatteri.

 

Inte under motorhuven, men en anmärkningsvärd mekanisk förändring är det adaptiva upphängningssystemet som tillval. Denna upphängning har alltid gjort det möjligt för ägare att mjuka upp eller förstärka resan baserat på preferens och körstämning, men skillnaden mellan lägen borde nu bli mer märkbar.

 

 

Interiör

 

Nya BMW Mini 2021

 

 

Några små förändringar av interiören har tillämpats för denna ansiktslyftningsbil 2021, med mycket av det ljusa arbetet som byts för glanssvarta element för att matcha de yttre förändringarna. Det 8,0-tums infotainmentsystemet är detsamma som tidigare, men det finns en ny 5,0-tums skärm som sparas som ett instrumentkluster för att ersätta de typiska rattarna.

 

 

Anpassning

 

Nya BMW Mini 2021

 

 

Anpassning har alltid varit en stor del av Mini-ägarupplevelsen. Det finns redan en rad stylingpaket som lägger till ränder och kontrasterande paneler, för att inte tala om ett hav av levande färger att välja mellan. Du kan till och med trycka ditt namn 3D på instrumentbrädan om du vill.

Ett nytt alternativ för 2021 är ett 'Multitone Roof' som börjar i en färg och gradvis bleknar till en annan. Det är faktiskt ett ganska unikt visuellt knep som sannolikt kommer att visa sig vara populärt bland Minis demografiska kärna.

 

 

Pris

 

Nya BMW Mini 2021

 

 

Förmodligen de bästa nyheterna om nya 2021 Mini är att den faktiskt har blivit billigare att köpa. Hur ofta händer det?  Men vi kan inte klaga på att spara några kronor.